De aanschaf van een hond

Voordelen van een hond uit een opvangcentrum

Allereerst zijn er in een opvangcentrum verschillende honden om uit te kiezen. Bekijk hierboven de database voor het huidige aanbod. Daarnaast is er vaak al veel bekend over het karakter en de gezondheid, dit maakt het mogelijk een huisdier te vinden dat goed bij uw wensen en huiselijke omstandigheden past. Tevens zijn alle honden ingeënt en voorzien van een identificatie (chip) en worden geregistreerd bij een centrale databank.

De aanschaf van een hond

Voordat u een hond aanschaft, is het belangrijk stil te staan bij de consequenties voor u, uw gezin en het dier. Honden zijn afhankelijke dieren en hebben uitgebreide zorg en aandacht nodig. Houd er rekening mee dat honden een aantal keer per dag moeten worden uitgelaten, dat grotere honden meestal niet geschikt zijn voor kleinbehuisden en dat u altijd opvang moet regelen als u een dag of langer weggaat. Een dierenpension kan wel eens duurder zijn dan u denkt.

De Dierenbescherming heeft de huisdierentest ‘Bent u geschikt voor een hond‘ ontwikkeld om u te helpen bij uw keuze.

Of klik op een van de onderstaande afbeeldingen om naar de digitale folder van het LICG te gaan voor nog meer informatie over de rassen en de aanschaf.

 

Heeft u reeds een hond aangeschaft bij ons Dierenopvangcentrum, dan kunt u in onderstaande pdf meer informatie vinden rondom onze werkwijze. DOC Oldenzaal is verplicht om deze informatie aan alle nieuwe hondenbezitters te verstrekken.

Prijzen

Hond Prijs
Pup (onder 1 jaar) € 295,-
Volwassen hond € 195,-
Senior hond in overleg
Hond welke bemiddeld wordt door Animal in Need (icm Stichting Second Chance Foundation Nederland) * € 350,-

 

* Alle honden die middels een uitwisselingsprogramma van Animal in Need / Stichting Second Chance Foundation Nederland (SCFN) worden geadopteerd zijn vanaf de leeftijd van 7 maanden geneutraliseerd, gebloedtest, volgens wettelijke eisen gevaccineerd en gechipt. Ook krijgen deze honden bij adoptie allemaal een Europees paspoort en veiligheidstuig mee.