Dave

 

Dave is nou precies wat een echte straathond zo geweldig maakt. Je voelt aan alles aan hem dat hij de huiselijkheid en liefde van een baas zo enorm kan waarderen na het harde straatleven dat hij in Curaçao heeft geleid. Tegelijkertijd voel je de innerlijke kracht en de zelfstandigheid die hij in zich heeft waarmee hij dat harde leven heeft aangekund. Die combinatie is vaak onweerstaanbaar en Dave bezit die toevallig nou net. Dave is een gecastreerde reu met een geschatte geboortedatum van 1 januari 2016. Zijn schofthoogte is 50 cm hoog.

Dave leefde alleen op straat en was maatjes met de mensen die hem voerden, was daar al een heel lieve sociale knul. Hij werd opgevangen nadat hij gewond was geraakt. Toen zijn wonden waren geheeld, was Dave welkom bij een Nederlands gastgezin dat hem toegang wilde geven tot een beter leven. Hij vond het meteen heerlijk dat er mensen waren die voor hem zorgden en gaf hen meteen alle liefde die hij in zich had, ontpopte zich tot een echte aanhankelijke hond. Wel merkten we dat Dave het in Nederland snel erg druk vindt. De alertheid die hij op straat natuurlijk nodig had, maakt dat hij gevoelig is voor overprikkeling. In Een gezin met een dynamischer leven met bijvoorbeeld (druk) spelende kinderen ,merkten we dat dat gewoonweg teveel is voor Dave. Het levert hem stress op en hij uit dat door bijvoorbeeld blaffen en grommen en uit vallen naar andere honden als je met hem buiten loopt .
Voor Dave zoeken we dus een rustige plek waar hij kan ontspannen en kan zijn wie hij is, namelijk een lieve schat met een mooi veerkrachtig en gevoelig karakter. Een gezin met jonge kinderen of een thuis met al andere dieren, zijn niet geschikt voor hem. Wie valt er voor deze stoere witte knul met een klein en o zo liefdevol hartje en kan hem de rust bieden die hij nodig heeft?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adoptie medewerkster: Lianne Swinkels
E-mail: lianne@animalinneed.com

 

Ga terug naar het Honden overzicht.