Kareltje (wild)

 

Kareltje is een tijdje geleden bij ons binnen gebracht, hij was uitgedroogd en uitgehongerd. Ook had hij een verwonding aan zijn oog. Kareltje was toen aan te raken en kon voorzichtig verzorgd worden.

Het was vanaf het begin bekend dat hij geopereerd moest worden aan zijn oog maar dat hij daarvoor te zwak was. Met een inzameling voor hem (wat heel snel lukte) hebben we na een aantal weken, toen hij sterk genoeg was, hem kunnen laten opereren. Super alle mensen die hebben gedoneerd.

Op 21 april was het zover en heeft de dierenarts zijn oog verwijderd. Enkel het oogomhulsel zat er nog maar verder niets. Ook is hij gelijk gecastreerd. Nu zijn we een aantal weken verder en vanaf het moment dat Kareltje zich beter voelde is hij niet meer te benaderen. Iets wat we vaker zien bij wilde katten. Door de uitputting laten ze alles toe maar zodra ze zich beter voelen is de angst voor mensen terug.

De geschatte leeftijd van Kareltje is 1 jaar. Wij zoeken voor hem een boerderij waar hij in de stal of schuur kan wonen en daar wel bijgevoerd wordt. Wel is het belangrijk dat hij daar rustig kan wennen en weet dat hij daar woont. Er moet niks worden verwacht van hem want mensen vertrouwen, daarvoor is hij te oud.

Wie denkt aan deze criteria te voldoen? Neem even contact op met het asiel voor een afspraak. Er mogen 2 bezoekers per afspraak komen.

 

Ga terug naar het Katten overzicht.